Kuopio joulu tonttuovet
Tonttuovikartta Kuopio Joulu

Tulukeehan mukkaan etsimään tonttuovia kartan avulla sekä suorittamaan tehtäviä! Kunkin tonttuoven on suunnitellut ja rakentanut se yritys, jossa tonttuovi sijaitsee. Jokainen ovi on siis taatusti erilainen!

Minä Kuopion Kauppahallin hallitonttu Hilima Haepakka loin tonttuovien yhteyteen helppoja etsintä- ja pulmatehtäviä, jotka soveltuvat noin 4-ikävuodesta ylöspäin. Näin tonttuovien löytämisen ilon lisäksi on tiedossa mukavaa yhteistä puuhaa! 

Kaupunkiseikkailu on suoritettavissa itsenäisesti Kuopion ydinkeskustassa ajalla 21.11.-31.12.2020. (Osa tehtävistä on suoritettavissa vain liikkeiden aukioloaikoina.)

ikäsuositus 4+

Lapsia ei tule päästää koskaan seikkailulle yksin, vaan kulkeminen kaupungilla ja seikkailuun osallistuminen on aina vanhempien vastuulla.

Paperikartan voitte napata tonttuoviseikkailuun kuuluvista liikkeistä. Kartalla näkyy kahdenlaisia merkintöjä:
1) tonttutalo-kuvin on merkitty 9 tehtävä- tai videosisältöistä ovea (Kauppahalli, kauppatori, kaupungintalo, KaikuKids, Live4, Lelukauppa Partanen, Tuomiokirkko, Sokos sekä Muotoiluakatemia). Hilima Haepakan videosisältöjen katsomiseen tarvitset kännykkään QR-koodinlukijan, sen käyttöön on ohje alla.
(Torin video avautuu Salmi AR-sovelluksella, samoin videot Puijolla sekä Isä Camillo -ravintolassa.)

2) punaisin ympyröin on merkitty lisää ovia bongattaviksi. Niissä ei ole erillisiä tehtäväsisältöjä. Löydättekö ne kaikki?

QR-koodi ohjeet

Mitä mieltä lapset olivat seikkailusta? Entä aikuiset? Arvostamme palautetta ja kehittämisideoita Tonttuoviseikkailun kehittämiseksi, joten suuri kiitos niistä jo etukäteen! Palautelomake vie aikaa enintään muutaman minuutin.

Saako lapset etsiä tonttuovia keskenään?
Seikkailuun osallistutaan vanhempien vastuulla. Jenga-Jengala ei missään nimessä suosittele alaikäisten lasten kulkemista seikkailussa ja kaupungilla ilman valvovaa aikuista.

Mitä tarvitsemme mukaan?
Mukaan seikkailuun tarvitsette toimivan kännykän, josta videot näkyvät ja kuuluvat hyvin. Kannattaa varmistaa, että akku kestää myös viileässä säässä.

Lisäksi kännykkään tarvitsette QR-koodilukijan.  Uudemmissa puhelimissa se on  usein suoraan puhelimen kamerassa, eikä tarvita muuta kuin osoittaa kameralla koodia (ainoastaan tarkenna koodiin, älä ota kuvaa). Näyttöön tulee tällöin linkin osoite, jota painamalla pääsee katsomaan videon. Vaihtoehtoisesti voi ladata ilmaisen QR-sovelluksen.

Torilla sekä Puijolla ja Isä Camillossa olevien tonttuovien videosisältö on nähtävissä Salmi AR-sovelluksen kautta. Se kannattaa ladata puhelimeen etukäteen. (Nämä sisällöt eivät ole Jenga-Jengalan toteuttamia).

Paljonko seikkailu maksaa?
Seikkailu on osallistujille maksuton.

Montako ovea seikkailussa on?
Hallitontun seikkailussa on 9 erilaista tehtävä- tai videosisältöistä ovea, joista voi kiertää kaikki tai vain osan – ihan oman ajan ja jaksamisen mukaan. Tehtäväsisältöiset ovet on merkitty karttaan tonttutalojen kuvilla.

Lisäksi on bongattavaksi ovia, joissa ei ole erikseen tehtäväsisältöä. Nämä on merkitty karttaan punaisilla ympyröillä.

Listaus kohteista ja niiden aukioloista löytyy täältä.

Milloin seikkailu on auki?
Tonttuovet ovat näkyvissä 21.11.-31.12.2020 välisenä aikana.

Suurin osa ovista on sijoitettu rakennuksien ulkopuolelle tai näyteikkunoihin, jolloin ne näkee myös silloin, kun liike ei ole auki. Tästä poiketen mm. Kauppahallin, Lelukaupan ja Live4 -tonttuovien tehtävät ovat SISÄTILOISSA, eli suoritettavissa vain liiketilojen aukiolojen mukaisesti. Listaus kohteista ja niiden aukioloista löytyy täältä.

Minkä ikäisille seikkailu sopii?
Useimmat tehtävät ovat helppoja hoksaus- ja etsimistehtäviä, jotka soveltuvat muutaman vuoden ikäisistä ylöspäin. Suositusikä 4+.

Miten toimitaan, jos jokin ovi ei millään löydy?
Seikkailun ovissa ei ole yhteinäistä juonta, joten ei haittaa jos joku jää välistä.

Missä reitin lähtöpiste sijaitsee?
Seikkailun voi aloittaa mistä vain kohdasta. Kukin ovi on sisältöineen yksittäin toimiva.

Miten voin antaa kehittämisehdotuksen?
Kaikki palaute on tervetullutta! Palautelomake löytyy täältä.