Jenga-Jengala logo

Hilima Haepakan

KAUPUNKISEIKKAILU

hallitonttu Hilima
Kaupunkiseikkailu
Laivaseikkailu Roll line Kallavesi
Hallitonttu Hilima Haepakka Kuopion kauppahalli

Minä olen Kuopion Kauppahallin hallitonttu Hilima Haepakka. Vilikase videolta, miten minä sain oudon puhelinsoiton kaveriltani laivatonttu Kummeliselta.

Tulukeehan mukkaan risteilylle ratkaisemaan Kummelisen jättämät vihjeet ja keksimään arvoituksen ratkaisu!

Laivaseikkailu suoritetaan itsenäisesti kännykältä seurattavien ohjeiden mukaisesti millä tahansa M/S Queen -laivan risteilylähdöllä. Seikkailu sisältyy perusristeilylipun hintaan. Seikkailu käynnistyy juhannuksena ja on tarjolla kesäkauden 2020 loppuun. 

Ratkaistavien pulmatehtävien kohdeikä on 6-12 -vuotiaat, mutta vanhempien avustuksella pienemmillekin riittää seikkailtavaa. 

Haluamme parantaa seikkailua, joten annattehan palvelusta palautetta seikkailun lopuksi!

Poikkeustilan rajoitukset on huomioitu seikkailun toteutustavassa. 

Saavatko lapset osallistua seikkailuristeilylle keskenään?

Kuten risteilylle muutoinkin, osallistutaan  seikkailuun vanhempien vastuulla ja seurassa. Jenga-Jengala ei missään nimessä suosittele alaikäisten lasten kulkemista seikkailussa ja risteilyllä ilman valvovaa aikuista. Seikkailu on täysin omatoiminen, eli laivalla ei ole seikkailun ohjaajia.

Mitä tarvitsemme mukaan?
Mukaan seikkailuun tarvitsette  toimivan kännykän, josta kuuluu ääni hyvin ja videot sekä kuvat näkyvät. Kannattaa varmistaa, että akku kestää myös viileässä säässä. Lisäksi kännykkään tarvitsette QR-koodilukijan, joka yleensä on suoraan puhelimen kamerassa. Vaihtoehtoisesti voi ladata ilmaisen QR-sovelluksen. Myös lisäkaiutin tai kuulokkeet on hyvä varuste äänivihjeiden kuulumisen takaamiseksi. Paperia ja kynän saatte laivalta.

Paljonko seikkailu maksaa?

Seikkailu sisältyy M/S Queen -laivan perusristeilylippuun. Lue lisää roll.fi

Milloin seikkailuun pääsee osallistumaan?

Seikkailu avautuu juhannukselta ja on käytettävissä M/S Queen -laivan jokaisella risteilyllä aina risteilysesongin loppuun. Lue aikatauluista!

Miten iso ryhmä voi kerrallaan seikkailun suorittaa?

Koska osa vihjeistä tulee kännykästä videoina ja äänitallenteina, ei hirmuisen suuri joukko mahdu sitä seuraamaan. Se jo rajaa osallistujamäärän 2-5 henkilöön.

Aikuisen suositellaan ohjaavan toimintaa ja valvovan ohjeiden seuraamista. Sillä tavoin koko perhe saa seikkailusta enemmän irti.

Miten seikkailurasteja kierretään?

Tehtäviä on yhteensä 4 erilaista, ja ne on merkitty VÄRIKOODEIN.  Tietyllä värillä merkitty tehtävä toistuu laivalla useammassa sijainnissa. Annattehan jokaiselle perheelle tilaa ja rauhaa ratkaista tehtäviä ja edetkää tehtävissä sitä mukaa kun uusia värejä löydätte. Tiettyä kiertosuuntaa tai ratkaisujärjestystä ei ole.

Kauanko seikkailu kestää?

Ristelyn kesto on 1,5 h, ja tavoite on, että tehtävien tekemiseen menee enintään 1 h.

Minkä ikäisille seikkailu sopii?

Useimmat tehtävät sopivat alakoululaisille. Pulmatehtäviä on eritasoisia, ja valvova aikuinen voi ohjeistaa myös pienempiä lapsia osallistumaan.

Miten toimitaan, jos joku tehtävä ei millään ratkea?

Tehtävien ohesta löytyy lisävihjeitä. Ääni- ja videovihjeet löytyvät myös tekstimuotoisina. Kukaan ei ole jäänyt jumiin tähän mennessä, ja seikkailun pääsee loppuun vaikkei ihan joka vastaus menisikään oikein 🙂

Mistä löydän seikkailun laivalla?

Seikkailu alkaa printatusta seikkailuohjeesta, jonka löydätte saapuessanne laivaan.