Jenga-Jengala logo

Hilima Haepakan

KAUPUNKISEIKKAILU

hallitonttu Hilima
Kaupunkiseikkailu
hilima Haepakan ylabanneri

Minä olen Kuopion Kauppahallin hallitonttu Hilima Haepakka, ja minäpä järjestin teille mukavoo tekemistä perheen kesken. Tulukeehan mukaan seikkailuun ratkaisemaan vihjeitä ja löytämään reittipisteitä! 

Kaupunkiseikkailu suoritetaan itsenäisesti kännykältä seurattavien ohjeiden mukaisesti Kuopion ydinkeskustassa. Kohdeikä on 6-12 -vuotiaat, mutta vanhempien avustuksella pienemmillekin riittää havainnoitavaa. 

Poikkeustilan rajoitukset on huomioitu seikkailun toteutustavassa. Reitti kulkee ulkona, samaa lähtöaikaa ei anneta usealle perheryhmälle eikä reittitehtäviin ole sijoitettu mitään käsin kosketeltavaa. 

Hallitonttu Hilima Haepakka Kuopion kauppahalli

Lapsia ei tule päästää koskaan reitille yksin, vaan kulkeminen kaupungilla ja seikkailuun osallistuminen on aina vanhempien vastuulla.

Haluamme parantaa seikkailua, joten annattehan palvelusta palautetta seikkailun lopuksi!

TUTUSTU ja
VARAA

Valitse kalenterista haluamasi aloitusaika. Lähtöpaikka on Kuopion torilla. Olethan ajoissa paikalla! 

Varaamalla ajan hyväksyt seikkailun ehdot.

SAAT LISÄOHJEET

Varauksen jälkeen saat automaattisen vahvistuksen sähköpostiisi. Siinä on tarkemmat ohjeet lähtöpaikasta ja tarvittavista välineistä. LUE OHJEET TARKASTI!

Voit lisäksi lukea UKK-osion.

SAAVU PAIKALLE

Tule lähtöpaikalle ajoissa, jottei reitti ruuhkaannu. Etsi reitin alkupiste torin tuntumasta varausvahvistuksessa saamiesi lisäohjeiden mukaan. 

SEIKKAILU
ALKAA

Seuraa reitin vinkkejä läpi Kuopion ydinkeskustan. Ajallinen kesto noin 1-1,5 h, kävelymatkaa kertyy enintään 2 km.

Tästä seikkailun sivulle! (Salasanan saat sähköpostiisi varausvahvistuksessa.)

Saako lapset kiertää radan keskenään?

Seikkailuun osallistutaan vanhempien vastuulla. Jenga-Jengala ei missään nimessä suosittele alaikäisten lasten kulkemista seikkailussa ja kaupungilla ilman valvovaa aikuista. 

Mitä tarvitsemme mukaan?
Mukaan seikkailuun tarvitsette paperia ja kynän sekä toimivan kännykän, josta kuuluu ääni hyvin ja videot sekä kuvat näkyvät. Kannattaa varmistaa, että akku kestää myös viileässä säässä. Lisäksi kännykkään tarvitsette QR-koodilukijan, joka yleensä on suoraan puhelimen kamerassa. Vaihtoehtoisesti voi ladata ilmaisen QR-sovelluksen. Myös lisäkaiutin tai kuulokkeet on hyvä varuste äänivihjeiden kuulumisen takaamiseksi kaupungin hälyssä.

Paljonko seikkailu maksaa?

Seikkailun tarjoaa maksuttomasti poikkeustilan aikaan Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry sekä Kuopion Kauppahalli!

Reitti on kierrettävissä toukokuusta aina heinäkuulle saakka.

Miten iso ryhmä sen voi kerrallaan suorittaa?

Koska osa vihjeistä tulee kännykästä videoina ja äänitallenteina, ei hirmuisen suuri joukko mahdu sitä seuraamaan. Se jo rajaa osallistujamäärän 2-5 henkilöön.

Aikuisen suositellaan ohjaavan toimintaa ja valvovan ohjeiden seuraamista. Sillä tavoin koko perhe saa seikkailusta enemmän irti.

Voiko samalla lähtöajalla olla useampia ryhmiä kerrallaan?

Ajanvarausjärjestelmä varaa yhden lähtöajan yhdelle ryhmälle. Korona-aikaan emme halua ruuhkaa radalle. Siksikin on tärkeää olla oikeaan aikaan lähtöpisteellä.

Kauanko seikkailu kestää?

Noin 1-1,5 h.

Minkä ikäisille seikkailu sopii?

Seikkailun kesto sekä useimmat tehtävät sopivat eskari-ikäisistä alakoululaisiin. Pulmatehtäviä on eritasoisia, ja valvova aikuinen voi ohjeistaa myös pienempiä lapsia osallistumaan.

Entä jos emme pääsekään meille varattuna aikana?

Mikäli menette muuhun aikaan, pyydämme huolehtimaan, ettei samaan aikaan ole reitille muita lähtijöitä.

Miten toimitaan, jos joku vihje ei millään löydy?

Reittiohjeista löytyy lisävihjeitä. Ääni- ja videovihjeet löytyvät myös tekstimuotoisina. Kukaan ei ole jäänyt reitille tähän mennessä 🙂

Missä reitin lähtöpiste sijaitsee?

Seikkailun aloitus on torin reunalla. Tarkemman paikan saatte varausvahvistuksessa välittömästi varaamisen jälkeen. Tarkistathan myös roskapostin!

Mistä löydän salasanan vihjesivustolle?

Salasana tulee varausvahvistuksessa välittömästi varaamisen jälkeen. Tarkistathan myös roskapostin!

SEIKKAILUN TARJOAVAT
Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry sekä Kuopion kauppahalli.

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys logo